FAQ


Hoe meld ik mij aan?

U kunt zich aanmelden via het contactformulier van deze site of een mail sturen naar info@bronvooronderwijs.nl. U kunt ook altijd bellen met 06 22 44 95 60. Graag tot ziens!

Zijn er kosten aan het netwerk en de bijeenkomsten verbonden?

Ja. Persoonlijk lidmaatschap kost € 500,= exclusief 21% btw per jaar. Ook is een organisatielidmaatschap mogelijk. Dit kost € 1.200,= per jaar exclusief 21% btw per jaar. Dit geeft recht op 3 stoelen per jaar, uitgaande van een schoolorganisatie van ongeveer 200 personeelsleden. De deelnamekosten voor losse bijeenkomsten bedragen € 95,-  exclusief 21% btw voor afzonderlijke bijeenkomsten.

De eerste kennismaking, wanneer je meegenomen wordt door een deelnemer, is gratis. Een eerste losse bijeenkomst kost € 45,- exclusief 21% btw.

De abonnementen worden ieder jaar stilzwijgend verlengd.

Let op: de inkomsten blijven in de stichting (minus kosten) en worden besteed aan het versterken van de leraar.

Wie betaalt het lidmaatschap?

Idealiter zou de schoolorganisatie waar u werkt het lidmaatschap voor haar rekening nemen. Er zijn ook deelnemers die het zelf betalen. Het netwerk draagt zorg voor de groei van de mens in de leraar en adresseert vernieuwing.  Ter info: Zoals u waarschijnlijk weet hebben leraren recht op tijd en geld voor bijscholing. Voor leraren in het primair onderwijs is dit 500 euro per jaar en twee uur per week beschikbaar, voor leraren in het voortgezet onderwijs 600 euro per jaar en 5 procent van het aantal uren per jaar dat zij werken. Leraren in het mbo mogen 59 uur per jaar vrijmaken voor individuele scholing. Hun budget wordt door de schoolleiding in overleg vastgesteld.

Wat levert het op?

Contacten met andere mensen uit het onderwijsveld, het uitwisselen van ervaringen, een lokaal netwerk, kennis en inspiratie. Inzichten uit andere onderwijsinstellingen. Ontmoetingen met collega’s van scholen in jouw werkomgeving. Meer zicht op leerlingen en jongeren. Verrassende inzichten. Herkenning en erkenning. Ideeën die je niet zocht en kunt waarderen. Vernieuwing. Vertrouwen, bevestiging. Kennis over je vak. Energieke collega’s. Plezier. Verschillende bijeenkomsten, verschillende opbrengsten. En ook: "Voor mij gaat het juist om netwerken en aansluiten en samenwerken en samen verantwoordelijkheid voelen en pakken voor de ontwikkeling van jonge generaties en zodoende de verkniptheid van het Nederlandse onderwijssysteem tegen gaan en de potentie van de jeugd maximaal ruimte geven. De Bron voor Onderwijs is immers de menselijke potentie."